Ana SayfaHABERLERMevzuatİLAVE HİZMET PUANI İSTEĞE BAĞLI ÇALIŞANLARA DA VERİLMELİDİR

İLAVE HİZMET PUANI İSTEĞE BAĞLI ÇALIŞANLARA DA VERİLMELİDİR

Zorunlu çalışma yükümlülüğü olmayan, ancak zorunlu hizmet alanlarında isteğe bağlı olarak görev yapmakta olan öğretmenlere, 17/04/2015 tarih ve 29329 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Hizmet puanları" başlıklı 40. Maddesinin 6. Fıkrasında belirtilen oranlarda artırımın uygulanmadığını ve bu hususta mağduriyetlerin yaşandığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Türk Eğitim-Sen olarak; zorunlu çalışma yükümlülüğü olmayan, ancak zorunlu hizmet alanlarında isteğe bağlı olarak görev yapmakta olan öğretmenlerin de hizmet puanlarında aynı oranda artırım yapılarak, oluşan ve oluşabilecek muhtemel mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi hususunda, MEB’e talepte bulunduk.

İlgili yazımız için tıklayınız

 

Son Haberler

PROJE OKULLARINA ÖĞRETMEN ATAMASINA İLİŞKİN BİM KARARI

Sendikamız üyesinin, proje okullarına öğretmen atama işlemleri kapsamında tercih ettiği proje okuluna kariyer ve...

Eylül Ayı e-Bülteni Yayında

Eylül ayı bültenimizi yayımladık! Sendikamızın güncel faaliyetlerini, eğitim dünyasındaki gelişmeleri ve üyelerimize yönelik çalışmalarımızı...

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.