Arama Yapın

4/C’DEN 4/B’YE GEÇENLER İÇİN DANIŞTAY’A DAVA AÇTIK

Bilindiği üzere, 696 sayılı KHK ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (C) fıkrası yürürlükten kaldırılarak, kamuda 4/C statüsünde istihdam edilen personelin 4/B statüsüne geçirilme süreci başlatılmıştır. Bunun ardından Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar İle Sözleşmeli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kararda, 4/C’den 4/B statüsüne geçirilen personelin çalışma esas ve usullerine ilişkin hükümlere yer verilmiştir. Ancak, söz konusu düzenlemede, 4/C’li personelin 4/B’li sözleşmeli personel statüsüne geçişi tam anlamıyla yapılmayarak, eşitlik ilkesine aykırı şekilde 4/B (sözleşmeli personel) statüsü dışında, unvanı,  mali ve özlük hakları tamamen farklı bir istihdam modeli oluşturulmuştur.

Türk Eğitim Sen olarak bahsi geçen kararda eşiklik ilkesine aykırı olan maddelere Danıştay nezdinde dava açtık.

Bilindiği gibi yapılan düzenleme ile yükseköğretim mezunu olan 4/C’liler idari büro görevlisi, yükseköğretim mezunu olmayanlar ise idari destek görevlisi yapılmıştı. Bu durum ise hem eşitlik ilkesine tamamen aykırıdır hem de bu çalışanların görev tanımları belirsizdir.

Öte yandan 4/C’den 4/B’ye geçen personel diğer 4/B’lilerden farklı olarak maaşlarını peşin olarak almak yerine, işin bitiminde her ayın 15’inde alacaktır. Sözleşmeleri de yaşlılık ve malullük aylığına hak kazandığı tarihte sona erecektir. Ek ödeme oranları ise diğer 4/B’li personele göre daha düşüktür.

İşte tüm bu hususlar ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşme hükümleri ve T.C. Anayasası ile güvence altına alınan çalışan haklarına aykırıdır. Sendikamız da bahsi geçen kararın öncelikle yürütmesinin durdurulması ve devamında iptalini talep etmiştir.  

 

İlgili Dava Dilekçesi İçin Tıklayınız.

Son Haberler

MEB’E BAĞLI RESMİ OKUL VE KURUMLARDA GÖREV YAPAN ÖĞRETMEN ÇOCUKLARI MAĞDUR EDİLMESİN!

Bilindiği üzere, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’nun Başvuru...

İKİNCİ İLLER ARASI YER DEĞİŞİKLİĞİ HAKKI VERİLSİN!

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nca “2025 Yılı Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme”  duyurusu 12.05.2025 tarihinde yayımlandı. Bu duyuruya göre bu yıl sıraların çalıştırılması usulü uygulanmaktadır. Söz konusu takvim gereğince; İl içi yer değiştirmeler 21.05.2025 tarihi itibariyle tamamlanmıştır. Sıraların çalıştırılması usulü sistemi ise 22.05.2025 ve 12.08.2025 tarihlerinde olmak üzere iki defa uygulanacaktır.

ACİL EK ZAM VE REFAH PAYI İSTİYORUZ

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ek zam ve refah payı konusunda çağrıda bulundu. Genel...

249.447 ÜYEMİZE TEŞEKKÜRLER

İlkeli, kararlı, mücadeleci sendikacılığın adresi Türk Eğitim Sen inançla, kararlılıkla, emin adımlarla yoluna devam ediyor.