Ana SayfaHABERLERMevzuatOKS SONUÇLARI KOMEDİYE DÖNÜŞTÜ

OKS SONUÇLARI KOMEDİYE DÖNÜŞTÜ

İşte bazı örnekler;
OKS e-kılavuzunun kayıt kabul şartları bölümünün f ve g şıklarında mülakatla öğrenci alan okullara başvuru şartlarında “mülakata kontenjanın iki katı öğrenci çağrılacaktır” denmesine rağmen sıva sonucunda sadece kontenjan kadar öğrenci çağırıldığı görülmüştür. Yani mülakat anlamsız hale gelmiştir. Bu sakatlığı son anda fark eden MEB bir duyuru yayınlayarak; “2006 OKS Yerleştirme sonuçları ile ilgili 01.08.2006 gün ve 12697 sayılı yazı ile tercih kılavuzunun 3-f, 3-g ve 12-c maddelerinde değişiklik yapılmıştır. Kılavuzun bu bölümlerinin tekrar dikkatlice okunması II. tercih işlemleri açısından gerekli görülmektedir.” Diye durumu kurtarmaya çalışmaktadır. Bakalım durumu kurtarabilecekler mi?
Bu da başka bir komedi;Kılavuzda verilen bilgiye göre Sağlık Meslek Liselerine MF puanına göre yerleştirme yapılması gerekirken, sonuçlar açıklandığında yerleştirmenin TM puan türüne göre yapılmış olduğu görülüyor.
Bunun üzerine MEB 02.08.2006 tarihli, Hüseyin Çelik imzalı bir yazı yayınlayarak yine durumu kurtarmaya çalışıyor. Bu yazıya göre öncelikle hak etmediği halde yanlış olarak TM puanına göre okulu kazanan herkes kayıt edilecek, sonrada kontenjana bakılmadan MF puanına göre herkes kayıt yaptırabilecek. Yani kontenjanların çok üzerinde öğrenci alınabilecek. Bu duruma göre bu yıl Sağlık Meslek Liselerinde ortaya çıkacak curcunayı tahmin etmek zor olmasa gerek.
Vatandaşı, öğrenciyi, idareciyi ve öğretmeni zor durumda bırakan bu gariplikler neden ve nasıl olmaktadır? MEB ten tatmin edici bir açıklama halen yapılmamıştır.
Siz eğer, Bakanlık kadrolarında işi bilen insanları siyasi kadrolaşma ve yandaş kayırma politikanıza kurban edip, acemi ve bilgisiz insanları bunların yerine atamaya devam ederseniz bu tür saçma sapan sonuçların ortaya çıkması da doğal olur.

Milli Eğitim Bakanlığını aklı selim davranmaya davet ediyoruz.

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi