BU MEB’İN YÖNETİCİ ATAMA TASLAĞI MI?

Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı zaman zaman bazı bilgileri sızdırarak tepkileri ölçmeyi bir metod olarak kullanmaktadır. Yönetmelik taslağı olduğu iddia edilen bu taslakla ilgili görüşlerinizi, habere yorum yazarak veya sendikamıza e-posta atarak belirtiniz.

Türk Eğitim Sen olarak mülakat komisyonlarında bir sendika temsilcisi bulunmamasının şeffaflık ilkesine aykırı olduğunu ve iyi niyetli bir yaklaşım olmadığını düşünüyoruz. Yapılacak atamalarla ilgili şaibelerin önüne geçmek için tek yol; komisyonlarda sendika temsilcisi bulunmasıdır. Yönetmeliğin bu eksiklikle çıkması, yönetmeliği yargıya taşımamaız için yeterli bir sebeptir. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine her fırsatta ifade ettiğimiz bu talebimiz katılımcı demokrasinin de bir gereğidir. Çalışanların temsilcilerinin komisyonlarda görev yapmasından niye korkulmaktadır?

Türk Eğitim Sen olarak, yayınlanacak yönetmelikte, kurulacak komisyonlarda sendika temsilcisi bulunmasını olmazsa olmazımız olarak görüyor, Milli Eğitim Bakanlığının bu konudaki eksikliği gidermesini iyi niyetli bir yaklaşım olarak değerlendireceğimizi bilmesini istiyoruz.
Kaynak:www.turkiyeegitim.com
()

Son Haberler

YÖNETİCİ GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİNE DAVA AÇTIK

Türk Eğitim Sen, 30.01.2026 tarih ve 33153 sayılı resmi gazete yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı...

IRAK TÜRKMEN EĞİTİMCİLERİNDEN GENEL BAŞKAN TALİP GEYLAN’A ANLAMLI ZİYARET

Irak Türkmen Eğitimciler Öğretmen Örgütü Başkanı Ali Gülboy ve beraberindeki heyet, 11 Şubat 2026...

 

ÖZEL EĞİTİM ANAOKULLARINDA GÖREV YAPAN ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNE DE HAFTADA 1 SAAT EK DERS...

TÜRK EĞİTİM SEN ÜYELERİNE;MEB EKYS 2026 YAZILI SINAVINA HAZIRLIK DUYURUSU

2026 yılı Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (MEB EKYS) kapsamında uygulanacak...