Ana SayfaHABERLERMevzuatÖĞRETMENLERİN TAYİN ÇİLESİ BİTMELİ

ÖĞRETMENLERİN TAYİN ÇİLESİ BİTMELİ

Kılavuz’un başvuruda bulunacakların dikkat edeceği hususlar başlıklı 2.1 Maddesi 3.3. Maddesi ile özür grubunda atanmak, eşlerin bir araya gelmesi zorlaştırılmıştır.

Bu uygulamalar “Sosyal devlet” ilkesi ile bağdaşmamaktadır. Halbuki sosyal devlet;… ferdin huzur ve refahını gerçekleştiren ve teminat altına alan, kişi ve toplum arasında denge kuran, çalışanların insanca yaşaması ve çalışma hayatını kararlılık içinde gelişmesi için sosyal, iktisadi ve mali tedbirler alarak çalışanları koruyan, adaletli bir hukuk düzeni kuran ve bunu devam ettirmeye kendini yükümlü sayan,  hukuka bağlı kararlılık içinde ve gerçekçi bir özgürlük rejimini uygulayan devlet demektir.”

Özür grubu atamalarında yer alan eşlerin bir araya gelmesinin zorlaştırılması ve bakanlığın kurumlar arası, açıktan atamalarda “Kanunların Bakanlara verdiği yetki” denilerek keyfi ve usulsüz atamaları, Anayasanın 5. maddesinde sayılan devletin temel amaç ve görevlerinin ihlali niteliğinde olup Sosyal Devlet ilkesi ile bağdaşmamaktadır.
 Özür grubu atamaları, eşlerin birleştirilmesi yönünde değil, ayrılığa yönelik bir hal almıştır.
Farklı yerlerde görev yapan eğitim çalışanlarının huzuru kaçmıştır. Moraller bozuktur. Eşinden, çocuğundan ayrı kalıp moral bozukluğu içine bulunan eğitim çalışanlarından nasıl başarı beklenebilir.

Eşlerin bir araya getirilmesi için acilen çalışmalar yapılarak sonuçlandırılması gerekir. Çok sayıda çalışan şu anda eşinden çocuğundan ayrı, farklı yerlerde görev yapmaktadır. Bakanlığın da görevi bu çalışanları bir araya getirmektir.

Eşlerinden ayrı yerlerde çalışan, öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değiştirme kılavuzuna tepki gösteren, bu duruma isyan eden öğretmenlerimizin bir kaçının mektubunu yayınlıyoruz. Yüzlerce e-posta aldık. Dileriz Bakanlık yükselen bu feryatlara kulak verir. Türk Eğitim-Sen olarak yapılan bu haksızlıkların son bulması için bakanlığa konu ile ilgili uyarılarımızı yaptık, yapmaya devam edeceğiz.(Türk Eğitim Sen olarak,"2009 ÖZÜR GRUBU ATAMA KILAVUZU YAYINLANDI. ANCAK!…"Haberini yaparak,02/01/2009 Tarihinde Milli Eğitim Bakanlığına kılavuzda yer alan sorunların çözülmesi için yazı yazmıştık) Konunun takipçisiyiz, Öğretmenlerin feryatlarını duymayan, kulak tıkayan bakanlık anlayışı devam ettiği takdirde konu sendikamızca yargıya taşınacaktır.

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi