Ana SayfaHABERLERMevzuat10 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI KANUNU PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNDA

10 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI KANUNU PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNDA

Plan ve Bütçe Komisyon Başkanlığına verilen tekliften Kasım ayı içerisinde öğretmen atamasının yapılamayacağı bir kere daha görülmüştür. Bu durumda Sayın Nimet ÇUBUKÇU’nun Kasım ayında 10 bin öğretmen atanacaktır sözü yerine getirilemeyecek, 10 bin öğretmen ataması Aralık 2009 sonuna kadar gerçekleştirilecektir. !0 bin öğretmen atamasında sözleşmeli öğretmenlerin de başvuracak olması sebebiyle atanacak öğretmen sayısı reel olarak 10 bin olmayacaktır. Sözleşmeli öğretmenlere kadro sözü bugüne kadar yerine getirilmemiş ve bu durum sözleşmeli öğretmenlerimizi endişeye sevk etmiştir. Bu söz yerine getirilecek ve şu an görev yapan 70 bin sözleşmeli öğretmen kadroya geçirilecekse bu 10 bin kadroya sözleşmeli öğretmenlerin de başvuru yapmasının ne anlamı bulunmaktadır. 

Bugün öğretmen ihtiyacının ücretli öğretmenlerce karşılandığını düşündüğümüzde, Hükümetin ucuz öğretmen istihdamını istediğini anlamak zor değildir. Atama bekleyen ve sayıları 310 bini bulan öğretmen adaylarının her geçen gün umutsuzluğa sürüklendiği açıktır. Aşağıdaki kanun teklifinin “genel gerekçe” bölümünde “yapılan bu atama ve görevlendirmelerle YOĞUN olan öğretmen ihtiyacının karşılanması mümkün olamamıştır.” Denilerek, teklifi veren milletvekilleri de bir anlamda başarısızlığı itiraf etmektedirler. 

Türk Eğitim Sen olarak teklifimiz, 2010 yılında en az 100 bin öğretmen ataması gerçekleştirilerek umutları tükenmekte olan gençlerimize biraz da olsa umut verilmesidir. Aksi takdirde bugün 310 bine çıkan öğretmen adayı sayısı önümüzdeki yıllarda daha da artacak ve problemi çözmek mümkün olmayacaktır.

Teklif 19.11.2009 saat 21:00’da görüşülecek.

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi