Ana SayfaHABERLERMevzuatMEB PERSONELİ EK ÖDEME ESASLARI AÇIKLANDI

MEB PERSONELİ EK ÖDEME ESASLARI AÇIKLANDI

14.09.2011 tarihinde yayınlanan 652 sayılı KHK ile başta şef ve şube müdürleri olmak üzere MEB çalışanlarına ek ödeme yapılması öngörülmüştür. Hatta kamuoyuna yansıyan bilgilere göre bu ek ödemelerin hangi oranlarda yapılacağı hususunda MEB ile Maliye Bakanlığı arasında farklı oranların telaffuz edilmesi neticesinde ortaya çıkan anlaşmazlık eğitim çalışanlarını etkilemiş ve ek ödemeler 15 Ekim maaşlarına yansıtılamamıştır. Başta şeflerimiz olmak üzere daha önce ek ders ücreti alan bu eğitim çalışanları bu açıklanan oranlarla ciddi anlamda mağdur edilmişlerdir.

Türk Eğitim Sen olarak ek ödeme oranlarının insanca yaşayabilmelerine yetecek bir miktarda tespit edilerek, bir an önce     belirlenmesi ve ödemelerin yapılmasını bakanlıktan sözlü ve yazılı olarak defalarca talep etmiştik. Sonunda Milli Eğitim Bakanlığı Personeline Yapılacak Ek Ödemeye İlişkin Usul ve Esaslar düzenlenmiş ek ödeme oranları belirlenerek yayımlanmıştır. Bu oranlar çalışanların beklentileri karşılamamaktadır. Ek ders ücreti alan ancak KHK ile ek ödeme alacak olan kişilerin önceki aylık ödeme tutarının daha üzerinde ve adil bir şekilde tespit edilmiş oranlarda ek ödeme alabilmeleri için Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER’e bir kez daha çağrıda bulunuyor ve bu oranları yükseltmeye çağırıyoruz.

 

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi