Ana SayfaHABERLERMevzuatGENEL BAŞKANIMIZ MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER İLE GÖRÜŞTÜ.

GENEL BAŞKANIMIZ MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER İLE GÖRÜŞTÜ.

Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER, eğitim sendikaları ile bir görüşme yaptı. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve diğer eğitim sendikalarının genel başkanlarının hazır bulunduğu görüşmede başta Van’da yaşanan depremde hayatını kaybeden öğretmenlerimiz olmak üzere eğitimin birçok sorunu ele alındı. Ömer DİNÇER ile yaptığımız görüşmede, Van ilinde meydana gelen depremde yaralanan, yakınlarını kaybeden, evi yıkılan, ciddi travma yaşayan öğretmenlerimize başka illere tayin hakkı verilmesini, stajyerken hayatını kaybeden 42 stajyer öğretmenin ailelerine de maaş bağlanması için kanuni düzenleme yapılmasını istedik. Ayrıca Genel Başkanımız İsmail Koncuk, bu bölgede görev yapanlara iki yıllığına çift maaş uygulaması önerdi. Bakan Dinçer bu konularda çalışma yapıldığını, depremde yaşamını yitiren ve yaralanan öğretmenlerimizin ailelerine 10 bin TL yardım yapılacağını söyledi. Bakan, bu bölgede görev yapanlara iki yıllığına çift maaş uygulaması ile ilgili bir karar alınmasının ise hükümete ait olduğunu kaydetti. Görüşmede Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ağustos’ta ataması yapılmayan, ancak ‘istediğim yerlere yerleşemezsem, diğer illerde de görevi kabul ederim’ seçeneğini işaretleyenler arasından 800 öğretmenin Van’a atanacağını, 14 Kasım tarihine kadar bu işlemlerin bitirileceğini söyledi. Bakan Ömer Dinçer, Haziran ayının sonuna kadar bu bölgede gönüllü olarak öğretmen çalıştırmak istediklerini ifade etti ve sendikalardan destek istedi. Buna göre Haziran ayının sonuna kadar diğer bölgelerden gönüllü öğretmenler bu bölgede görev alabilecekler, görev süresi sona erince eski okullarına geri dönecekler. Sendikalar, bu konuyu destekleyebileceklerini ifade etti.

Genel Başkan İsmail Koncuk, sendikalar ile Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer arasında yapılan görüşmede, özür grubu tayinlerinin yılda en az iki kez yapılmasını ve bu bağlamda öğretmenlere yarıyıl sonu itibariyle özür tayin hakkı verilmesini istedi. Bakan Dinçer, bu konuda henüz bir karar vermediğini, karar alındığı takdirde bizlerle paylaşacağını söyledi. Bakan Dinçer’e, öğretmenlere yılda iki kez özür grubu tayin hakkı verilmemesi durumunda Türk Eğitim-Sen olarak eylem yapmak zorunda kalabileceğimizi ifade ettik. Genel Başkanımız İsmail Koncuk, görüşmenin sonunda Sayın Bakan’a bir kez daha “özür grubu tayin hakkı konusunda bir müjde verelim mi?” diye sordu. Bakan ise “ hayır, hala değerlendiriyorum” şeklinde cevap verdi.

Genel Başkan Koncuk, Bakan Dinçer’e, okullarda toplanan bağış paraları konusunda okul müdürlerine soruşturma açılmasının yanlış olduğunu, bu talimatın geri çekilmesi gerektiğini söyledi. Bakan Dinçer, bu talimatı geri çekmeyeceğini ifade edince, Genel Başkanımız da Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda okul müdürlerine bir ceza veremeyeceğini ve ısrar etmemesi gerektiğini söyledi.

Genel Başkanımız İsmail Koncuk, ataması yapılmayan öğretmenlere verilen 55 bin öğretmen ataması sözünün tutulmadığını, bu konuda özür dilendiğini ama özrün yetmeyeceğini belirterek, Sayın Bakan’dan öğretmen ataması yapılması için gayret sarf etmesini istedi. Bakan Dinçer, “prosedürü biliyorsunuz” deyince Genel Başkanımız, bu konuda tepkilerin artık Milli Eğitim Bakanlarına değil, artık Başbakana yöneleceğini, bu kadar ataması yapılmayan öğretmenin görmezden gelinemeyeceğini, bunun ülke sorunu haline geldiğini, ataması yapılmayan öğretmenlerin sorununa bir an önce çözüm bulunması gerektiğini ifade etti.

Genel Başkanımız, Bakan Dinçer’e, atanacak üst düzey yöneticilerin sadece işletmeciler arasından değil, tebeşir tozu yutmuş eğitimciler arasından yapılmasını da istedi. Bu konuda eğitimcilerin ciddi rahatsızlık duyduğunu, tebeşir tozu yutmamış insanların milli eğitime katkılarının olmayacağını belirten Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir işletme olmadığını belirtti.

Bakan Dinçer ise, 18-20 Kasım tarihlerinde Antalya’da yapılacak olan Milli Eğitim Çalıştayı’nda bu konuların görüşülebileceğini, sendikaların görüşlerini orada da seslendirmesini beklediğini ifade etti.

Genel Başkanın notu: Türk Eğitim-Sen olarak eğitimin sorunlarının çözülmesi noktasındaki gayretlerimiz devam edecektir. Bilhassa özür grubu tayinleri konusunda bir yumuşama olabileceğini düşünüyoruz. Umuyoruz ki taleplerimize olumlu cevap verilir. Aksi takdirde yeni eylemler söz konusu olacaktır.

         Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi