Ana SayfaHABERLERMevzuatHANİ “ALO 147” ŞİKAYET HATTI DEĞİLDİ?

HANİ “ALO 147” ŞİKAYET HATTI DEĞİLDİ?

Bilindiği üzere, Türk Eğitim-Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz 25.01.2012 tarihli yazımızda, MEB’in 06.01.2012 tarih ve 2012/02 sayılı Genelgesi ile 01.03.2012 tarihinden itibaren hizmete giren “Alo 147" hattının suistimale açık olduğunu, soyut ve asılsız şikayetler sebebiyle öğretmenlerimizin mağduriyetine yol açabileceğini belirterek, Bakanlıktan Genelge’nin iptalini talep etmiştik. Bakanlığın 16.02.2012 tarihli cevabi yazısında ise; Alo 147 hattının öğretmenlerin performanslarını değerlendirmeye yönelik olmadığı ve suistimallerin engellenmesi için gerekli tedbirlerin alındığı belirtilmişti. Ancak ne yazık ki uygulamada Bakanlığın açıklamasına aykırı durumlar ortaya çıkmaktadır.

Bakanlığın Alo 147 hattının öğretmenlerin performansını değerlendirmeye yönelik olmadığı ve her türlü tedbirin alındığı yönündeki açıklamasına rağmen, Alo 147 hattına öğretmenlerimiz hakkında isimsiz şikayetler ulaşmakta ve bu şikayetler idareler tarafından ciddiye alınarak soruşturma işlemleri başlatılmaktadır. Nitekim Kastamonu İli Araç İlçesi Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu Müdürlüğünde görevli bir öğretmenimiz hakkında gelen isimsiz şikayet üzerine hakkında işlem başlatıldığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Türk Eğitim-Sen olarak, her türlü suistimale açık olan, öğretmenlerimizin çalışma huzurunun bozulmasına ve mağduriyetine neden olan bu uygulamaya karşı sessiz kalabilmemiz mümkün değildir. Bu sebeple, Bakanlığa yeniden yazı göndererek, 06.01.2012 tarih ve 2012/02 sayılı Genelge’nin iptalini, ALO 147 İhbar Hattının kaldırılmasını ve bu hatta gelen şikayetler üzerine hakkında soruşturma açılan eğitim personeli hakkındaki soruşturma işlemlerinin geri alınmasını talep ettik.

İlgili yazımız için tıklayınız ( )

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi