NECMETTİN YALÇIN SORUMLULUKTAN KAÇIYOR

            Eğitim Bir Sen tarafından açılan bir dava sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğinin bazı maddelerinin ve atamalara ilişkin kılavuzun bir bölümü ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir.

Buna göre 13.08.2009 tarih ve 27318 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin, 15.05.2010 tarih ve 27582 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yönetmeliğin 2. maddesi ile değişik 8. maddesinin 2. fıkrası, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin 21. maddesi Kapsamında Yapılacak Atamalara İlişkin  Uygulama Kılavuzunun 3. bölümündeki 17. soruya verilen cevabın 2. cümlesi ve 15/05/2010 tarihinden sonra Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile her türdeki Anadolu Liseleri yöneticiliklerine ilgili mevzuatına göre seçilerek öğretmen olarak atanıp görev yapan ya da bu eğitim kurumlarında görev yaptıktan sonra herhangi bir nedenle ayrılmış olmakla birlikte yeniden bu eğitim kurumlarına sınavsız atanabilecek nitelikte olanlar arasından yapılmayan atamaların, Danıştay 12. Dairesinin 2010/3883 E. Sayılı ve 03.11.2010 tarihli kararı ile yürütmesi durdurulmuştur.

 

Ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından illere gönderilen 25.01.2011 tarih ve 355/4513 sayılı yazıda uygulamaya ilişkin net açıklamalar yapılmamış, keyfiyet illere bırakılmıştır. Bu belirsiz yazı sebebiyle illere göre farklı uygulamalar yapılmak durumunda kalınmaktadır. Bilhassa Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, söz konusu yöneticileri hemen görevden almaya ve akabinde bunları rotasyona tabi tutmaya hazırlanmaktadır. Böyle bir uygulama Yönetici Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile de çelişmektedir.

 

            Milli Eğitim Bakanlığının bu konuda sorumluluktan kaçmak yerine, taşın altına elini  koyması şarttır. Söz konusu mağduriyetin sebebi atanan yöneticiler değil, Milli Eğitim Bakanlığıdır. O halde Milli Eğitim Bakanlığı ortaya çıkan bu problemi çözmekle de yükümlüdür. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda yeni bir talimat hazırlayarak, mağdur olan yöneticilerin isteklerinin dikkate alınarak uygulama yapılmasını valiliklerden istemelidir.

 

            Türk Eğitim Sen olarak Personel Genel Müdürü Necmettin YALÇIN’ı sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Gördüğümüz  kadarıyla Sayın Necmettin YALÇIN topu illere atarak yeni bir kaos yaratmak üzeredir. Personel Genel Müdürü Necmettin YALÇIN sorumluluktan kaçacak bir mevkide değildir. Necmettin YALÇIN yaşanan bu problemin ana sebebidir. Dolayısıyla ya bu sorumluluğu taşımalı yada taşıyamayacağı sorumluluğun altında kalmamalı, istifa etmelidir.

 

 

 

 

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.