Ana SayfaHABERLERMevzuatHUKUKA AYKIRI PERSONEL ALIM İLANI VERİLEMEZ

HUKUKA AYKIRI PERSONEL ALIM İLANI VERİLEMEZ

            Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı Sözleşmeli Personel Alımı İlanı yapılmıştır. Yapılan ilanda 16 kadro için başvuruların alınacağı bildirilmiştir. Bunlardan 13 tanesine KPSS, KPDS ve ÜDS sınav türlerindeki puanlara göre alım yapılacağı bildirilmiştir. Süreç Yöneticisi, Programcı, Bilişim Sistemleri Yöneticisi kadrolarına ise sınav şartı aranmaksızın alım yapılacağı ilan edilmiştir.

            31 Aralık 2010 tarih ve 27802 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2010/1169 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar” da değişiklik yapılmıştır. Anılan Bakanlar Kurulu Kararının Geçici 10. Maddesi ile YÖK’e 2011 yılı sonuna kadar 20’yi geçmemek üzere sözleşmeli personel alımı yapılabileceği noktasında yetki verilmiştir. Ancak; bu Bakanlar Kurulu Kararının ekinde bulunan 4 sayılı “Sözleşmeli Personel Pozisyon Unvanları ile Asgari Nitelikleri Gösterir Cetvel” de “Süreç Yöneticisi” ve “ Bilişim Sistemleri Yönetici”  unvanları yer almamaktadır. Makamınızca bu cetvelde yer almayan unvanlar belirlenmiş ve tamamen YÖK’ün inisiyatifi ile mezun olunan alan ve bölüm takdiri yapılmıştır. “Programcı” kadrosu için ise asgari ölçütler baz alınmamış, yine asgari ölçütlerde yer alan sınav şartı görmezden gelinmiştir. Sınav şartı aranmaksızın, sadece belirli özellikleri olan kişilerin başvuruda bulunabileceği şekilde ilan edilen bu kadrolar için kişiye özel uygulama yapıldığının ve kimlerin atanacağının belli olduğu kadroların sadece prosedürü gerçekleştirebilmek için ilan edildiğinin, adrese teslim kadro açıldığının göstergesidir.

 

            Yüksek Öğretim Kurulunun toplum nazarında yıprandığı bir dönemde bu şekilde kişilere özel açılan kadrolar azalan güvenin yitirilmesine neden olacaktır.

 

Bu anlamda Bakanlar Kurulu Kararının geçici 10. maddesinin iptali için Danıştay nezdinde Türk Eğitim Sen olarak tarafımızca dava açılmıştır. Bu hukuka aykırı ilanların bir an önce durdurulmasını aksi takdirde ilana çıkan bu kadroların iptali amacı ile tek tek dava açılacağını bildiren resmi bir yazı da tarafımızca YÖK’e gönderilmiştir.

 

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi