Ana SayfaHABERLERGüncelHORMONLA BÜYÜYENLER

HORMONLA BÜYÜYENLER

Eğitim Bir Sen’in üye sayısını geçen yıla göre artırdığı doğrudur. Ama Türk Eğitim Sen geçen yılki sayısını muhafaza etmiş istikrarlı büyümeye devam etmiştir. Türk Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan mutabakat metninde 130.882 üye, Eğitim Bir Sen 116.224 üye, Eğitim Sen 104.116 üyedir.
Yurt Kur’da Türk Eğitim Sen 1294 üye, Eğitim Bir Sen 404 üye, Eğitim  Sen 278 üyedir. Yurt Kur’da üye sayımızdaki azalmanın sebebi, geçen yıl Yurt Kur Genel Müdürlüğüyle banka promosyonu konusunda yaşanan tartışmalardır. Yurt Kur genel Müdürlüğü yetkilileri promosyon konusundaki davanın sendikamız tarafından geri çekilmesini istemişler, ancak ilkeli sendikacılık gereği dava geri çekilmemiştir. Adam gibi sendikacılık yapmanın bedeli vardır, bu bedeli öedemeyenlerin köklü, kararlı, ilkeli sendikacılığı uzun süre devam ettirebilmesi mümkün değildir. Türk Eğitim Sen neye mal olursa olsun her zaman adam gibi sendikacılık yapmış, yapmaya da devam edecektir. Bütün yaşananlara rağmen, Yurt Kur’da 1294 kararlı, yiğit, Türk Eğitim Sen’e inanan üyenin bulunması bizim açımızdan gurur vericidir.
Üniversitelerde ise geçen yıl 12470 olan üye sayımız bu yıl 14 bine yükselmiştir. Kesin sonuçlar alınmamakla birlikte Eğitim Bir Sen’in üye sayısı 2100, Eğitim Sen’in üye sayısı 7500 civarında olacaktır. Yani, üniversitelerde eğitim öğretim hizmet kolundaki tüm sendikaların üye toplamı Türk Eğitim Sen’den 4500 azdır. Önümüzdeki süreçte üniversitelerde çok daha büyüyeceğimiz açıktır. TÜRK EĞİTİM SEN’İN TOPLAMDA ÜYE SAYISI 146 BİNİ GEÇMİŞ BULUNMAKTADIR.
Herşeye rağmen, tüm kirli ilişkilere rağmen, tüm ayak oyunlarına rağmen, tüm gayri ahlaki tutum ve davranışlara rağmen TÜRK EĞİTİM SEN HEM MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDA, HEM ÜNİVERSİTELERDE, HEM DE YURT KUR’DA YET-Kİ-Lİ SENDİKADIR. BU YIL DA BÖYLEDİR, ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DA BÖYLE OLACAKTIR.
Hormonla büyüyenler, bu büyümeyi büyeme sanmasınlar. Bütün dayılarınızın sonsuz desteklerine rağmen 2002 yılından bu yana, yani altı yılda ancak bu kadar olabildiniz. Eminiz ki, arkanızdaki ağababalarınızın gittiği gün yok oluşunuz olacaktır, o günün er veye geç geleceğini siz de, size bugün üye görünenler de biliyor, siz o günün korkusuyla yaşıyorsunuz.
Türk Eğitim Sen sadece bugün için değil, her zaman büyüktür, gelecekte de büyük olacaktır. Kimseden korkumuz bugün de, yarın da olmayacaktır. Ya sizin…

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi