Ana SayfaHABERLERMevzuat4/C LİLERE DE EK ÖDEME VERİLMESİ TALEBİYLE DPB’YE BAŞVURDUK

4/C LİLERE DE EK ÖDEME VERİLMESİ TALEBİYLE DPB’YE BAŞVURDUK

          Bilindiği üzere, 657 sayılı Yasa’nın 4/C maddesi kapsamında istihdam edilen kamu personel,  ilgili Bakanlar Kurulu kararı ile 4/C’li personelin hizmet sözleşmesinde yer alan geçici personele sözleşmesinde yazan ücretler dışında ücret ödenemeyeceği ibaresi gerekçe gösterilerek, aynı Yasa’nın 4/A ve 4/B maddesi uyarınca istihdam edilen personele ödenen ek ödemeden yararlanamamaktadır. Her ne kadar geçici personel adı altında istihdam edilseler de, 4/C’li personelin de asli ve sürekli kamu hizmetini ifa etmesi, bir yıldan sadece iki gün az olan ve her yıl yenilenen hizmet sözleşmeleri ile istihdam edilmeleri de dikkate alındığında, geçici personele sözleşmesinde yazan ücretler dışında hiçbir parasal ve özlük hakkın verilemeyeceğinin kabul edilmesi mümkün değildir. Aynı kurumda aynı işi aynı sorumluluk altında ifa eden diğer kamu personelinin yararlandığı ek ödeme hakkından 4/C’li personelin de yararlandırılması eşitlik ve hakkaniyet gereğidir.

Nitekim, Danıştay 12. Dairesi’nin 2013/725 E, 2013/8623 K. sayılı ve 26.11.2013 tarihli kararı ve ülke genelinde açılan davalarda verilen emsal yargı kararlarında, geçici personele sözleşmesinde yazan ücretler dışında ücret ödenemeyeceği ibaresinin, geçici personelin ücret dışında hiçbir parasal ve özlük haktan yararlanamayacağı şeklinde yorumlanmasının hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle, 4/C’li personelin ek ödemeden yararlandırılmamasına ilişkin bireysel işlemlerin iptali yönünde kararlar verilmektedir.

Türk Eğitim-Sen olarak Devlet Personel Başkanlığına gönderdiğimiz yazıda, 657 sayılı Yasa’nın 4/C maddesi kapsamında istihdam edilen personelin de ek ödemeden yararlanabilmeleri için gerekli çalışmaların yapılması  hususunda talepte bulunduk.

 

          

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi