60 KİŞİLİK KONTENJANI OLAN AND. ÖĞRT. LİSESİNİ 180 KİŞİ KAZANDI

           Öğrenci velileri il Milli eğitim Müdürlüklerine başvurarak hatanın düzeltilmesi için dilekçelerinin Eğitim- Teknolojileri Genel Müdürlüğüne gönderilmesini istemişlerdir.
            Örnek olarak; öğrenci Pınar KARAKOYUN’un velisi Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğüne verdiği dilekçesinde Adana Laboratuar Sağlık Meslek Lisesine 281 Matematik-Fen puanına göre diğer öğrencilerin yerleştirildiklerini ancak; TM 302, MF 291 puan almasına rağmen kızının tercih ettiği ve hak ettiği halde Adana Laboratuar Sağlık Meslek Lisesine yerleşemediğini belirtmiştir.
            Diğer bir örnek; 303 ve 299 puan alan İkiz kardeşlerin ikisinin de tercih sıralaması aynıyken 303 puan alan Adana Laboratuar Sağlık Meslek Lisesine 299 puan alan kardeşi ise, Adana Laboratuar Sağlık Meslek Lisesine yerleşmesi gerekirken, Tarsus Laboratuar Sağlık Meslek Lisesine yerleşmiştir.
              Ayrıca sendikamıza ulaşan bilgilere göre, Denizli Şevkiye Özel Anadolu Öğretmen lisesinin 60 kişilk kontenjanı olmasına rağmen 180 kişi kazanmış olarak görülmektedir.Anadolu Öğretmen Lisesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, kontenjan üstü 120 kişiyi ne yapacağını kara kara düşünmektedir. 
            Komediye dönüşen yanlışlıkların ne zaman biteceğini merakla beklenirken, Milli Eğitim Bakanlığından da tatmin edici açıklamalar beklemekteyiz.

Son Haberler

ÖĞRENCİ GELİŞİM RAPORLARI UYGULAMASINDAN VAZGEÇİLSİN!

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında uygulamaya konulan öğretim programlarının amacına uygun ve işlevsel bir...

2026 YILI ÜLKEMİZE VE DÜNYAYA BARIŞ, HUZUR VE MUTLULUK GETİRSİN

Genel Başkanımız Talip Geylan, yeni yıl dolayısıyla yayınladığı mesajında, 2026 yılının başta ülkemiz olmak...

PROJE OKULLARINA ATAMA İLE İLGİLİ KARAR

Üyemizin, 2025 Yılı Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Özel Program Ve Proje Okuluna Öğretmen Atama...

MÜLAKAT MAĞDURLARINDAN GENEL BAŞKANIMIZI ZİYARET

2023 KPSS sonuçlarına göre ilk 20 bine girerek atanmaya hak kazanan ancak mülakatlarda elenerek mağdur edilen öğretmenlerimiz, 25.12.2025 tarihinde Genel Başkanımız Talip Geylan’ı ziyaret etti.