Arama Yapın

45 Bin Atama Yetmez!

45 bin öğretmen ataması sayısı ile ilgili önemli açıklamalar yapan Türkiye Kamu-Sen Başkan Vekili ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan; uzun süredir bu atama müjdesinin beklendiğini söyledi.

Geylan, “Şubat ayı içerisinde yeni atama takviminin duyurulması gerekiyordu ama iki büyük depremden dolayı takvim ötelenmişti. 45 bin atama için Sayın Cumhurbaşkanına teşekkür ediyoruz. Bu atama elbette bir memnuniyet uyandırdı ama beklentimiz daha fazla atama sayısıydı” dedi.

Genel Başkan, Türkiye’de öğretmen açığının adeta ücretli öğretmenler eliyle giderildiğine de dikkat çekerek, “2022-2023 eğitim-öğretim yılında ücretli öğretmen sayılarını araştıran Türk Eğitim-Sen, 81 İl Valiliğinden ücretli öğretmen sayılarını talep etti. Buna göre 81 ilde 78 bin 319 ücretli öğretmen çalıştırıldığı, 80 ilde ise 111 bin 026 norm açığı olduğunu tespit ettik.  Bir de afet nedeniyle ortaya çıkan ilave öğretmen ihtiyacı var. Dolayısıyla talebimiz, en az ücretli öğretmen sayısı kadar atama yapılmasıdır.  Açıklanan bu sayıları yetersiz buluyoruz.

Evet, afetin yol açtığı ilave mali sıkıntılar olduğu doğrudur. Ancak eğitimle ilgili alınan tedbirlerde tasarruf olmaz” dedi.

Depremin ortaya çıkardığı bir mali külfet olduğunu, bunun da 104 milyar dolara tekabül ettiğini bildiren Geylan, sıkıntımızın büyük olduğunu ancak eğitim alanında tasarruf yapılamayacağını söyledi. Geylan, “Bakınız, depremde büyük yıkım yaşadık. Ama inşallah devletimizin gayretiyle 1 yıl içinde 500 binin üzerinde konut hak sahiplerine teslim edilecek. Maddi kayıplarımızı bir şekilde telafi ederiz. Binamız yıkılır bir yılda yaparız, havaalanımız tahrip olur bir haftada düzeltiriz, yollarımız çöker birkaç haftada yenisini yaparız. Ama eğitim ile ilgili tahribatlar bir yılda telafi edilemez.Eğitimin telafisi on yıllara sirayet ediyor. Dolayısıyla devletimiz eğitimle ile ilgili tedbirleri tehir etmemelidir.

Öğretmen eğitimin taşıyıcı kolonudur. Eğitimle ilgili alınacak öncelikli tedbir de öğretmen açığını gidermek olmalıdır. Bu nedenle önümüzdeki 2023-2024 eğitim-öğretim yılı başlamadan 45 bin atamaya ilave, bir bu kadar daha yapalım ki, ücretli öğretmen sorunu Türkiye gündeminden çıkarılsın. Türk Eğitim-Sen olarak talebimiz en az ücretli öğretmen sayısı kadar atama yapılmasıdır” dedi.

Branşlar itibariyle adil kontenjan dağılımının önemine de dikkat çeken Geylan, “45 bin atama dağılımında adaletli davranılması çok önemlidir. Öyle branşlar var ki, genç meslektaşlarımız KPSS’den 80-85 puan almasına rağmen, atamaya tahsis edilen kadronun yetersiz olması nedeniyle atanamıyor. Bu sorunun kökten çözümü için atama sayısının artırılması gerekmektedir” diye konuştu.

Son Haberler

TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN 30 ÜLKEDEN GELEN ÖĞRENCİLERLE ANLAMLI BULUŞMA

Yunus Emre Enstitüsü tarafından organize edilen Türkçe Yaz Okulu kapsamında Türkiye’de bulunan UAESEB ve Türk Eğitim-Sen’in desteği ile Öğrenci Yurdumuzda konaklayan, 30 farklı ülkeden gelen 32 uluslararası öğrenciyle anlamlı bir buluşma gerçekleştirildi.

8. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİMİZİ AÇIKLADIK

8. Dönem Toplu Sözleşme öncesi Türkiye Kamu-Sen olarak taleplerimizi basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladık.

MANİSA 2 NO’LU ŞUBEMİZ EĞİTİM ÇALIŞANLARIMIZA HAYIRLI OLSUN

Türk Eğitim Sen Manisa 2 No’lu Şube Genel Merkezimizin 17.07.2025 tarihli 117 No’lu kararıyla kurulmuştur.

KAMU ÜNİVERSİTELERİ DAİRE BAŞKANLARI DERNEĞİ’NDEN GENEL BAŞKANIMIZA ANLAMLI ZİYARET

Kamu Üniversiteleri Daire Başkanları Derneği Genel Başkanı Mevlüt Bahçevan ve yönetim kurulu üyeleri, Genel Başkanımız Talip Geylan’ı ziyaret etti.