4/C`LİLERİN TEREDDÜTLERİ GİDERİLMELİDİR

 

4/C’lilerin sözleşmeleri ile ilgili belirsizliklerin giderilmesi için Devlet Personel Başkanlığına dilekçe gönderdik.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Kamu-Sen resmi internet sayfasında bir yazı yayınlamış ve 4/C’lilerin sözleşmelerinde yaşanan belirsizlikler, aksaklıklar ve mağduriyetlerin bize iletilmesini istemiştik.

6552 sayılı Kanunla getirilen hüküm, Devlet Personel Başkanlığı’nın duyurusu ve yayınlanan “Tip Sözleşme”ye rağmen bazı kurumlarda, 4/C’li personele farklı içerikli sözleşmeler imzalatılmaya çalışıldığı, bazı sözleşmelerin başlangıç tarihinin ise 1 Ocak 2015’ten sonraki tarihleri kapsadığı yönünde farklı kurumlarda görev yapan 4/C’li çalışanlar tarafından Konfederasyonumuza bilgiler  ulaşmıştır.

Ayrıca ulaşan bilgilere göre, bazı 4/C’lilerin daha önce toplu sözleşmede karar alınması rağmen 11 ay 28 günden daha kısa süre çalıştırıldığı tespit edilmiştir.

Yaptığımız bu tespitleri Devlet Personel Başkanlığına bildirerek 2015 yılında 4/C’liler için yapılacak sözleşmelerdeki belirsizliklerin giderilmesi ve var olan mağduriyetlerin çözülmesi için bir yazı yayınlanması gerektiğini ifade ettik.

Konfederasyon olarak kurumlara da bu yöndeki aksaklıkların giderilmesi talebi ile girişimlerde bulunacağız,  4/C’li personelin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için gerekirse geriye dönük işlem yapılmasını talep edeceğiz. 

 

Son Haberler

AVRUPA PARLAMENTOSUNUN KIBRIS KARARI YOK HÜKMÜNDEDİR

Avrupa Parlamentosunun, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nı “işgal” olarak nitelendiren ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerini asılsız iddialarla hedef alan kararını şiddetle kınıyor ve bütünüyle reddediyoruz

ŞUBE MÜDÜRLERİ VE EĞİTİM MÜFETTİŞLERİNE YÖNELİK MALİ DÜZENLEME OLUMLU BİR ADIMDIR; ANCAK KAPSAMI GENİŞLETİLMELİ VE ADALET ESAS ALINMALIDIR

11 Temmuz 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile il millî eğitim müdür...

PROJE OKULU ATAMALARINDA İPTAL KARARI

Kocaeli İlinde proje okulu kapsamında bulunan Fen Lisesinde öğretmen olarak görev yapan Sendikamız üyesinin,...

MİLLÎ MÜCADELE, MİLLETİMİZİN ORTAK HAFIZASIDIR

Genel Başkanımız Talip Geylan, son günlerde kamuoyunda “Kurtuluş Savaşı mı, Millî Mücadele mi?” ekseninde...