4-C’Lİ PERSONELİN YAPTIĞI EYLEME DESTEK

Güvencesiz ve güvensiz çalışma koşullar nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan 4/C’lilerin eylemine destek veren Türkiye Kamu-Sen siyasi partilere önemli bir çağrıda bulundu.

 4/C’liler tarafından Ankara’da düzenlenen eyleme destek veren Türkiye Kamu-Sen 4/C’lilern yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, eylem sonrasında yaptığı açıklamada siyasi partilere çağrıda bulunarak, “Bütün siyasi partilere buradan bir selam göndermek istiyorum. 12 Haziran seçimleri yakındır. 4/C ‘lilerin kadroya alınacağını açıklayan bazı siyasiler var. Bütün siyasi partilerin 4/C’nin,  4/B’nin kadroya alınacağına dair genel başkanları ağzından açıklama yapmalarını bekliyoruz.”  

Konuşmasında, 45 bin 4/C li çalışanın olduğuna vurgu yapan Koncuk, “Bunların haklarının mutlaka düzeltilmesi lazım. Bu çalışanların sayısının artmaması lazım. Türkiye Kamu-Sen olarak bundan sonra bize düşeni korkmadan çekinmeden yerine getirmeye devam edeceğiz.

4/C ‘lilerin haklarının elbet peşinde olacağız. Hep beraber bir vücut olalım, sendikal ayrım gözetmeden” diyerek sözlerini tamamladı.

Eyleme destek vermek amacıyla, Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türk Kültür Sanat Sen Genel Başkanı Hasan Hüseyin Yılmaz ve Türk Tarım Orman Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci de  katıldı.

Son Haberler

YÖNETİCİ GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİNE DAVA AÇTIK

Türk Eğitim Sen, 30.01.2026 tarih ve 33153 sayılı resmi gazete yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı...

IRAK TÜRKMEN EĞİTİMCİLERİNDEN GENEL BAŞKAN TALİP GEYLAN’A ANLAMLI ZİYARET

Irak Türkmen Eğitimciler Öğretmen Örgütü Başkanı Ali Gülboy ve beraberindeki heyet, 11 Şubat 2026...

 

ÖZEL EĞİTİM ANAOKULLARINDA GÖREV YAPAN ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNE DE HAFTADA 1 SAAT EK DERS...

TÜRK EĞİTİM SEN ÜYELERİNE;MEB EKYS 2026 YAZILI SINAVINA HAZIRLIK DUYURUSU

2026 yılı Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (MEB EKYS) kapsamında uygulanacak...