4/B’li Öğretmenlere Hayal Kırıklığı Yaşatmayın!

Kabine Toplantısı'nın ardından sözleşmeli personele verilecek hakların bilgileri kamuoyu ile paylaşıldı.

Konu hakkında bir değerlendirme yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Talip Geylan, beklentinin tüm sözleşmelilerin kadroya alınarak aynı statüde çalıştırılmasının sağlanması olduğunu söyledi.

Genel Başkan, ayrıca Hükümetin 2018’de verdiği sözün gereği olarak Teşvik uygulamasını bir an önce hayata geçirmesi de  talep etti.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadeler yer verdi:

“Kabine sonrası yapılan açıklama, sözleşmeli öğretmenlerimizi tatmin etmemiştir!

Beklenti, tüm sözleşmelileri kadroya geçirerek öğretmenlerimizin tamamının aynı statüde çalıştırılmasının sağlanmasıydı.

Nitekim, Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümeti, 23 Ekim 2018’de açıkladığı 2023 Eğitim Vizyon Belgesi ile eğitim kamuoyuna şu sözü vermişti: “Elverişsiz koşulların hakim olduğu bölgelerde görev yapan öğretmenlere TEŞVİK uygulaması getireceğiz.”

Bu vaat, mahrumiyet bölgelerinde görev yapan öğretmenlere 1 brüt asgari ücret ile 2 brüt asgari ücret arasında değişen miktarlarda ZORUNLU HİZMET TAZMİNATI ödenmesini yıllardır talep eden sendikamızca da olumlu karşılanmıştı.

Çünkü bu gerçekleştirildiğinde, belli bölgelerde öğretmen istikrarını sağlamak için çakılı sözleşmeli istihdama gerek kalmayacaktır.

Tüm milletvekillerimize çağrımızdır: Sözleşmelilerle ilgili teklif TBMM’ye geldiğinde 4/B’li meslektaşlarımızın kadroya geçirilmesi ve Hükümetin 2018’de verdiği sözün gereği olarak Teşvik uygulamasının bir an önce hayata geçirilmesidir.”

Son Haberler

DYK’DA GÖREV ALAN MEMURLARA ÜCRET ÖDENMELİDİR

Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2024 ve 2025 Yıllarını Kapsayan 7....

MEB BÜTÇESİ İHTİYAÇLARI KARŞILAYACAK MI?

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, MEB Bütçesi hakkında yaptığı değerlendirmedir.

ATATÜRK, TÜRKİYE’DİR!

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 10 Kasım dolayısıyla yaptığı basın açıklamasıdır.

AKADEMİK ZAM PAS GEÇİLMESİN!

Genel Başkanımız Talip Geylan, ekonomik koşullarından dolayı, başarılı öğrencilerin akademisyenliği değil, geliri daha yüksek olan meslekleri tercih ettiğini kaydederek, bu durumun Türk akademisinin geleceği açısından önemli bir zafiyet doğuracağını söyledi.