3+1’e HAYIR! Sözleşmeliye Kadro!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Hükümetin 2011 yılında olduğu gibi koşulsuz şekilde tüm sözleşmelileri kadroya almasını talep etti.

Zorunlu hizmet bölgelerinde öğretmen istikrarını sağlamanın yolunun, öğretmeni ESİR etmek değil TEŞVİK etmek olduğunu yineleyen Geylan; bölgenin mahrumiyet derecesine göre 1 brüt asgari ücret ile 2 brüt asgari ücret arasında zorunlu hizmet tazminatı ödenmesi getirilmesini istedi, bu şekilde çakılı sözleşmeli öğretmen istihdamına gerek kalmayacağını bildirdi.

Geylan şunları söyledi:

“Türk Eğitim-Sen yıllardır söylüyor: Zorunlu hizmet bölgelerinde öğretmen istikrarını sağlamanın yolu, öğretmeni ESİR etmek değil TEŞVİK etmektir.

Bölgenin mahrumiyet derecesine göre 1 brüt asgari ücret ile 2 brüt asgari ücret arasında zorunlu hizmet tazminatı ödenmelidir.

Nitekim Hükümet,2018 yılında açıklanan 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’yle de elverişsiz koşulların hakim olduğu bölgelerde görev yapan öğretmenlere TEŞVİK getirileceğini taahhüt etmişti.

Bu yapıldığında ucube çakılı sözleşmeli öğretmen istihdamı uygulamasına gerek kalmayacaktır.

Hükümet, 2011 yılında olduğu gibi koşulsuz şekilde tüm sözleşmeli meslektaşlarımızı kadroya almalıdır. Verilen sözler tutulsun, sözleşmeli istihdama gerek kalmasın!”

Son Haberler

GENEL BAŞKANIMIZ TALİP GEYLAN, YÜKSEKÖĞRETİM GENEL SEKRETERİ BATIKAN AKSOY’U ZİYARET ETTİ

Genel Başkanımız Talip Geylan, 16 Temmuz 2026 tarihinde Yükseköğretim Genel Sekreteri Batıkan Aksoy’u ziyaret...

GENEL BAŞKANIMIZ TALİP GEYLAN’DAN TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANI CEM GENÇOĞLU’NA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Genel Başkanımız Talip Geylan, 14.07.2026 tarihinde Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı olarak göreve başlayan...

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZE MİNNET VE ŞÜKRANLA

15 Temmuz, milletimizin birlik ruhuyla darbeci zihniyeti tarihe gömdüğü, bağımsızlığına ve demokrasisine sahip çıktığı...

AVRUPA PARLAMENTOSUNUN KIBRIS KARARI YOK HÜKMÜNDEDİR

Avrupa Parlamentosunun, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nı “işgal” olarak nitelendiren ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerini asılsız iddialarla hedef alan kararını şiddetle kınıyor ve bütünüyle reddediyoruz