30 MART PAZARTESİ TATİL.ÖĞRETMENLER GÖREVLİ-İZİNLİ SAYILSIN

Şayet 30 Mart tarihinde okullar tatil edilirse öğretmenlerin ücret kaybı yaşanacağını, ücret kaybı olmaması için okulların tatil edilmesi halinde 30 Mart 2009 tarihinde öğretmenlerin görevli- izinli  sayılmasına ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na  yazı yazmıştık.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK tarafından 29 Mart Pazar  yerel seçimlerinde öğretmenlerin çoğunluğunun görevli olması ve okul binalarında oy kullanılacak olması nedeniyle, eğitim-öğretime hazırlıklar hemen tamamlanamayacağı için 30 Mart Pazartesi günü okulların tatil edildiği açıklamasını yaptı. Bakan ÇELİK, kamuoyuna ilişkin genelgenin hazırlanarak  valiliklere gönderileceğini söylemişti. Yazı valiliklere gönderildi, Milli Eğitim Bakanlığı/Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın Hüseyin ÇELİK imzalı yazılarında; "Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 30 Mart 2009 tarihinde bir gün süre ile eğitim-öğretime ara varilmiştir" denildi.

Türk Eğitim-Sen olarak 12.03.2009 tarihinde bakanlığa gönderdiğimiz yazımızın cevabını bekliyoruz. 30 Mart 2009 Pazartesi günü öğretmenlerin bir mağduriyet yaşamaması, ek ders ücretlerinin kesilmemesi için görevli-izinli sayılmaları teklifimizi yineliyoruz

Son Haberler

SENDİKAL VESAYETTEN KURTULMAK İÇİN TEK ÇARE TÜRKİYE KAMU SEN’DİR

Genel Başkanımız Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcımız Erhan Bayram ile birlikte 18-20 Nisan 2025 tarihlerinde Bursa, Balıkesir ve Yalova’da bir dizi istişarede bulundu.

500 BİN EĞİTİM FAKÜLTESİ MEZUNU SADECE 25 BİN ATAMA; İPİN UCU KAÇTI!

Genel Başkan Yardımcımız Erhan Bayram, 16-17 Nisan 2025 tarihlerinde bir dizi temaslarda bulundu.

MÜLAKATTA BÖLGE İDARE MAHKEMESİNDEN BİR KARAR DAHA

Bilindiği üzere, Türk Eğitim Sen olarak sözlü sınav sonucunda mağdur olan adaylara verdiğimiz hukuki destek sonucu bir mahkemeden işlemin yürütmesinin durdurulması yönünde diğer davalara emsal teşkil edecek olumlu karar verilmişti.

MİLLİ İRADENİN KOMUTA KARARGÂHI, CUMHURİYETİN KURUCU İRADESİ TBMM 105 YAŞINDA

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hakkında yaptığı basın açıklamasıdır.