Bilindiği gibi Türk Eğitim-Sen ve UAESEB işbirliği ile düzenlenecek olan 2020 Bilge Tonyukuk Yılı anısına 3. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi için geri sayım başladı. Ancak dünyada ve ülkemizde etkili olan COVİD-19 salgını nedeni ile gerek yurt dışı gerekse yurt çapında çalışma hayatına ara verildiği olağanüstü bir sürecin yaşanması nedeniyle eğitim alanında da takvimlerde mecburen bir takım düzenlemeler yapılması hâsıl olmuştur.
Ülkemizde başlatılan normalleşme sürecinin ardından değerli bilim insanları ve katılımcılardan gelen yoğun talebi de dikkate alarak, kongre takviminin bildiri özeti gönderme son tarihi ile ilgili bir düzenleme yapılması UAESEB Genel Merkezi, Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi ve kongre düzenleme kurulu tarafından uygun görülmüştür.
Buna göre 15 Haziran 2020’de bitecek olan özet gönderimi, 15 Temmuz 2020 olarak değiştirilerek üyelerimiz ve bilim insanlarının taleplerinin karşılanması kararlaştırılmıştır.
GÜNCEL KONGRE TAKVİMİ
10 Mart 2020: Kongre Kayıt Sisteminin Açılması
15 Temmuz 2020: Özet Gönderimi İçin Son Tarih
15 Ağustos 2020: Kabul Edilen Bildiri Özetlerinin İlan Edilmesi
13 Ekim 2020: Kongre Ücretlerinin Yatırılması İçin Son Tarih
15 Ekim 2020: Bildiri Tam Metinlerinin Gönderileceği Son Tarih
25 Ekim 2020: Ulaşım Kayıtlarının Yapılması İçin Son Tarih
12 Kasım 2020: Kongre Oteline Giriş ve Kayıtların Yapılması
13-14 Kasım 2020: Açılış, Kongre Bildirilerinin Sunulması, Özel Oturumlar, Kapanış ve Sonuç Bildirgesinin Sunulması
15 Kasım 2020: Kongre Otelinden Çıkışların Yapılması
Kamuoyuna ve ilgililere saygı ile duyurulur.