Arama Yapın

“2025 AİLE YILINDA” AİLEYİ KORUYUCU ADIMLAR ATILMALI!

Türk Eğitim Sen Merkez Kadın Komisyonu Genel Koordinatörü Serap Gül, 11.10.2025 tarihinde Konya 1,2 ve 3 No’lu Şubelerimizin Anneler Günü dolayısıyla düzenlediği etkinliğe katıldı.

Toplantıda Konya Şubelerinin yönetim, denetleme, disiplin kurulu üyeleri, üniversite ve ilçe temsilcileri, kadın komisyonu üyeleri hazır bulundu.

Toplantıda bir konuşma yapan  Gül “Anne sadece bir kelime değildir. Anne şefkat, fedakarlık, sabır ve sonsuz sevginin adıdır. Ailemizin temel taşı, Türk Milletinin yapı taşıdır. Kültürümüzü ve değerlerimizi nesilden nesile aktaran varlıklardır.

Anneler günü vesilesiyle başta şehit anneleri olmak üzere, ebediyete intikal etmiş annelerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan annelerimize sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir ömür diliyorum.” dedi.

Gül, “Türk Eğitim-Sen olarak inandığımız en önemli değerlerden biri, kadınların birlik içerisinde mücadele etmesidir. Çünkü bizler, aynı inançla, aynı kararlılıkla, birbirimizin gücüne güç katarak daha aydınlık bir geleceğe yürümekteyiz. her birinizin gözlerinde o güçlü kadının, fedakâr annenin ışığını görüyorum. Birlikte daha çok yol alacağız, birlikte daha çok güzelliğe imza atacağız. Çünkü bizler; yalnızca birer anne değil, aynı zamanda yol gösteren, güç veren, umut aşılayan kadınlarız.” dedi.

Kadın çalışanların yaşadığı sorunlara da değinen Gül, doğum izinlerinin iki yıl ücretli olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, kreş ve anaokulu ihtiyaçlarının giderilmesi, kadınların yönetim kademelerinde daha fazla yer alması ve kadına yönelik şiddetle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini ifade etti. Aile Yılı ilan edilen 2025’te eş durumu tayinleri başta olmak üzere aile bütünlüğünü koruyacak adımlar atılması çağrısında bulundu.

Son Haberler

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE NİCE GÜZEL BAYRAMLARA…KURBAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN

Genel Başkanımız Talip Geylan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

DEVLET SIRRI MI GİZLİYORUZ?

Genel Başkanımız Talip Geylan, kimi il müdürlüklerinin yönetici atama sözlü mülakat sonuçlarını şeffaf listeler...

MEB’E BAĞLI RESMİ OKUL VE KURUMLARDA GÖREV YAPAN ÖĞRETMEN ÇOCUKLARI MAĞDUR EDİLMESİN!

Bilindiği üzere, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’nun Başvuru...

İKİNCİ İLLER ARASI YER DEĞİŞİKLİĞİ HAKKI VERİLSİN!

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nca “2025 Yılı Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme”  duyurusu 12.05.2025 tarihinde yayımlandı. Bu duyuruya göre bu yıl sıraların çalıştırılması usulü uygulanmaktadır. Söz konusu takvim gereğince; İl içi yer değiştirmeler 21.05.2025 tarihi itibariyle tamamlanmıştır. Sıraların çalıştırılması usulü sistemi ise 22.05.2025 ve 12.08.2025 tarihlerinde olmak üzere iki defa uygulanacaktır.