16 TCDD ÇALIŞANI İÇİN EYLEM KARARI

Türk Eğitim-Sen olarak, Ulaştırma Hizmet Kolunda açığa alınan arkadaşlarımızın, her şart altında yanlarında olacağımızı bilmelerini istiyoruz.

Türkiye Ulaştırma Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Ulaşım-Sen) ve Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), geçici olarak görevden alınan 16 TCDD çalışanının, görevlerine bugün saat 17.30’a kadar iade edilmemeleri durumunda "eylemlililik" kararı aldı.

Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel ile BTS Genel Başkanı Yunus Akıl, "Vagon Restoran"da ortak basın toplantısı düzenledi.

25 Kasımdaki memurların "Uyarı grevi"nin ardından 7 Aralık’ta 16 TCDD çalışanının görevden alındığını hatırlatan Güzel, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Güzel, şunları kaydetti:

"İstanbul, Adapazarı, Balıkesir, Eskişehir, Ankara ve Adana’da açığa alınan arkadaşlarımızı, meslektaşları yalnız bırakmayacaktır. Uğradıkları haksızlığa karşı çok ciddi bir tepki ortaya koyacaklardır. Bugün saat 17.30’a kadar bu arkadaşların göreve başlamasıyla ilgili herhangi bir ilerleme, bir gelişme olmazsa, eylemlilik süreci 17.30’dan itibaren başlayacaktır. 17.30’dan itibaren bölgelerimiz eylemlilik süreci içerisinde kendi geliştirdiği etkinlikleri ortaya koyacaktır. Bu iş bu kadar basit değildir. Doğacak olan olumsuzluklardan sorumlu değiliz."

BTS Genel Başkanı Akıl da 16 çalışanın görevden alınmasına "sessiz kalmalarının" beklenilmemesi gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bugün 17.30’a kadar arkadaşlarımız görevine iade edilmezse, başta demiryolcular olmak üzere iş kolumuzdaki örgütlü bütün çalışma arkadaşlarımız, üretimden gelen güçler de dahil olmak üzere, ellerindeki bütün imkanları kullanacak ve bu süreç arkadaşlarımız görevlerine iade edilene kadar sürecek. Bugün ayrıca, mahkemelere yürütmeyi durdurma talebinde ve arkadaşlarımız hakkında haksız hukuksuz uygulamalara imza atan yöneticilerle ilgili savcılıklara suç duyurusunda bulunulacaktır. Bu akşam hayata geçecek eylemimiz, fiili ve meşru bir hakkımızdır. Buradan demiryolları yönetimini ve yolcuları tekrar uyarmak istiyoruz. Yolcularımız, saat 17.30’dan sonra demiryolları ile yapacakları yolculuklarını gözden geçirsinler."

Son Haberler

NORM FAZLASI ATAMADA YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI!

Sendikamız üyesinin norm kadro fazlası olduğu gerekçesiyle re’sen, aile birliği mazeretine uygun olmayan bir yere atanması üzerine açılan davada; Kayseri 2. İdare Mahkemesi’nin 2025/1690 E. Sayılı ve 05.11.2025 tarihli kararı ile işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.

SÖZ DEĞİL, İCRAAT ZAMANI. 24 KASIM ÖNCESİ TALEPLERİMİZ KARŞILANSIN!

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 11.11.2025 tarihinde Bengü Türk Tv’de yayınlanan Söz Hakkı programının canlı yayın konuğu oldu. Sözlerine, Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelmek üzere havalanan askeri kargo uçağının düşmesi sonucu 20 askerimizin şehit olmasından duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek başlayan Geylan, “Milletimizin başı sağ olsun. Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize baş sağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNİN DERECE MAĞDURİYETİ VE YEŞİL PASAPORT SORUNU GİDERİLMELİDİR

Bilindiği gibi Araştırma Görevlilerine ait kadrolar mülga 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları...

BOŞ KALAN MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI KADROLARINA YEDEK ADAYLARDAN ATAMA YAPILMALIDIR

Bilindiği üzere, 2023 yılı Müfettiş Yardımcılığı Atama Duyurusu yayımlanmış ve Yarışma Sınavı duyurusunda atama yapılacak kadro sayıları her branş için ayrı ayrı ihdas edilmiştir.