12378 – 2018 YILI ÖĞRETMEN DIŞINDAKİ MEB PERSONELLERİNİN İLİÇİ YER DEĞİŞTİRME DUYURUSU

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Dışındaki MEB Personellerinin iliçi yer değiştirme duyurusunu yayımladı.

Buna göre; son çalıştığı kurumda 30 Eylül tarihi itibariyle kesintisiz 3 yıl hizmeti olan öğretmen dışındaki eğitim çalışanları iliçi yer değiştirme başvurusunda bulanabilecek. 10 Tercih hakkı bulunan personellerin atamalarında öncelik hizmet süresi olacaktır. Duyurular, İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılacaktır.

Bu kapsamda Valiliklerce;

1- İl/ilçe/okul ve kurumların personel ihtiyacı göz önünde bulundurulmak suretiyle münhal kadrolar duyuruya çıkılarak, Sayman (Döner Sermaye) kadroları için Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünden görüş alınarak duyuruya çıkılacak ve il içi atamaları gerçekleştirilen saymanlar Genel Müdürlüğe bildirilecektir.

2- Soruşturma sonucu görev yeri değişen personele, 4 yıl geçmeden eski görev yerine tercih hakkı verilmeyecektir.

3- Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında geçici görevli olanlar ile aylıksız izinli olanların kadrolarının bulundukları kurumda kesintisiz en az üç yıl görev yapmış olması gerekmektedir.

4- İl içi isteğe bağlı yer değişikliği talebinde bulunan personelin başvuruları Mayıs ayı içerisinde alınacaktır.

5- Başvurusu alınan personelin atamaları en geç Haziran ayının ilk haftasında gerçekleştirilecektir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Haberler

NORM FAZLASI ATAMADA YENİ YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARLARI

Sendikamız üyelerinin norm kadro fazlası olduğu gerekçesiyle re’sen, aile birliği mazeretine uygun olmayan yerlere...

ÖĞRETİM ÜYELERİNİN ERKEN EMEKLİLİK SÜRECİ HAKKINDA YÖK’E YAZI GÖNDERDİK.

1 Temmuz 2017 tarih ve 30111 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7033 sayılı Sanayinin Geliştirilmesi...

NORM FAZLASI ATAMADA BİR İPTAL KARARI DAHA

Sendikamız üyesinin, norm kadro fazlası öğretmen olduğu gerekçesiyle re’sen başka bir ilçeye atanması üzerine...

KILIÇ ARTIĞI MISINIZ?

Genel Başkanımız Talip Geylan, Konya'da Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde 10 Kasım'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 87'nci yılı dolayısıyla düzenlenen anma töreninde, tüm sınıf saygı duruşunda bulunurken telefonla konuşarak volta atan öğrenciye tepki gösterdi.