“1.06”LIK MÜJDE DEĞİL, EKONOMİK BÜYÜMEDEN PAYIMIZI İSTİYORUZ!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri İsmail Koncuk yaptığı açıklamada,"Haziran ayında açıklanan enflasyon rakamları doğrultusunda kamu çalışanlarına %1,06 oranında zam yapacaklarını açıklayan hükümet işine geldiği gibi hareket etmeye devam ediyor." dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk açıklamasına şöyle devam etti:

"Kamu çalışanlarının kullandığı harcama kalemlerini göz ardı eden siyasi irade, enflasyon rakamını düşük tutmak için pinpon topu, çamaşır ipi …vs gibi kamu çalışanları tarafından kullanılmayan kalemlerle enflasyon hesaplamasına gidiyor.

Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi’nin yapmış olduğu 2010 MAYIS ayına ait asgari geçim endeksi sonuçlarında ise gerçek enflasyon rakamları ortaya çıkmaktadır.  Türkiye İstatistik Kurumu’ndan alınan MAYIS 2010 fiyatlarına göre yapılan araştırmada çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 1.472,94 TL olarak hesaplanmıştır. Dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi ise 2.955,21 Lira olarak belirlenmiştir.

Buna rağmen, asıl kullanım maddelerinde yaşanan zam oranı hiçe sayılarak, kamu çalışanlarının maaşları erimeye devam etmektedir. İlgili Bakanlar ise yaptığı açıklamalarla memurları enflasyon karşısında ezdirmediklerini söyleyebilmektedirler. Çarşı Pazar gezmeyen, sokağı görmeyen bir zihniyetin bu açıklamaları yapması şaşırtıcı değildir. Ancak, sözlerini yerine getirmeyen ve milletin gözünü boyamaya çalışan zihniyetin maskesinin düşürülmesi gerekmektedir.

Geçtiğimiz yıl toplu görüşmelerde istihdamda yaşanan daralma nedeniyle kamu çalışanlarına ancak %2,5 zam yapabileceklerini söyleyen yetkililer, şimdi istihdamda 2010 yılının ilk çeyreğinde görülen %11.7’lik büyümeden neden pay vermemektedirler? İşlerine geldiği gibi hareket eden bu zihniyet kamu çalışanlarını canından bezdirmiştir. Son olarak %1.06’lık enflasyon farkı da bütün bu olanlara tuz biber ekmiştir.

Yapılacak bu zamla kamu çalışanları enflasyona ezdirilmektedir. Verilecek farkla birlikte memur maaşlarına en düşük 13 lira, en yüksek 49.5 lira yansıyacaktır. Müjde !olarak sunulan bu zam oranlarıyla ne yapılabilir yetkililere soruyoruz ?

Türkiye Kamu-Sen olarak, nasıl ki ekonomik küçülmeden payımıza düşeni veriyorsanız, ekonomik büyümeden de nasibimize düşen miktarın kamu çalışanlarına, dar ve sabit gelirlilere, emeklilere verilmesini istiyoruz  Büyüdüğü söyleyen ekonomideki %11.7’lik paydan hakkımıza düşeni istiyoruz."

 

Son Haberler

YÖNETİCİ GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİNE DAVA AÇTIK

Türk Eğitim Sen, 30.01.2026 tarih ve 33153 sayılı resmi gazete yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı...

IRAK TÜRKMEN EĞİTİMCİLERİNDEN GENEL BAŞKAN TALİP GEYLAN’A ANLAMLI ZİYARET

Irak Türkmen Eğitimciler Öğretmen Örgütü Başkanı Ali Gülboy ve beraberindeki heyet, 11 Şubat 2026...

 

ÖZEL EĞİTİM ANAOKULLARINDA GÖREV YAPAN ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNE DE HAFTADA 1 SAAT EK DERS...

TÜRK EĞİTİM SEN ÜYELERİNE;MEB EKYS 2026 YAZILI SINAVINA HAZIRLIK DUYURUSU

2026 yılı Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (MEB EKYS) kapsamında uygulanacak...