‪GENEL BAŞKAN: “ATATÜRK, ASIRLARCA İSLAM’IN SANCAKTARLIĞINI YAPMIŞ OLAN TÜRK MİLLETİNİN, HAÇLI ORDUSUNA KARŞI KAZANDIĞI SON ZAFERİN KOMUTANIDIR.”

Türk Eğitim-Sen Genel Bakanı Talip Geylan, önceki gün sosyal medyada gündem olduğu şekliyle Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü tarafından düzenlenen bir programda konuşan Yunan asıllı İngiliz sözde bir yazarın, ülkemizin kurucusu büyük Atatürk’ten şeytan olarak söz etmesine çok sert tepki gösterdi.

Atatürk ve mücadele arkadaşları sayesinde bu topraklarda huzur ve güvenle yaşadığımızı, özgürce nefes aldığımızı belirten Genel Başkan Talip Geylan, “Asıl şeytan, bu ülkenin kurucu değerlerine hoyratça saldıranlardır” dedi.

Bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan şunları kaydetti: “Bazı soy özürlüler yine iş başında. Türklüğe, Atatürk’e, bu ülkenin kurucu değerlerine insafsızca saldıranlar kin kusmaya devam ediyor. Son olarak Yunan İngiliz kırması bir yazar bozuntusu bizim topraklarımızda hem de güzide bir üniversitemiz çatısı altında Atatürk’e hakaret ediyor, şeytan benzetmesi yapıyor. Ne acı ki, o programda bir Allah’ın kulu çıkıp, ‘Sen kim oluyorsun? Atatürk’e saldırma cüretini nereden buluyorsun?” diye sormuyor, hatta programa katılanların bir kısmı bu gafil sözlere alkış tutuyor.

Bilindiği gibi Atamıza, O’nun temsil ettiği değerlere, milletimizin birliğine ve dirliğine, ülkemizin huzuruna yönelik saldırılar hem dış güçler hem de dış güçlerin içteki beslemeleri tarafından yoğun şekilde sürmektedir. Sözde tarihçiler, yazarlar sığ tarih bilgileri ile kamuoyunu manipüle etmeye çalışmakta ve hainlikte birbirleriyle yarışmaktadır. Bu ülkenin kurucusuna, ilke ve inkılapları ile yol göstericisi olan liderine, nice savaşlar kazanmış eşsiz komutanına, askeri dehasına laf söylemek hiç kimsenin haddi değildir. Hele ki ucu nereye dayandığı bilinmeyen ne idüğü belirsiz bir yazar bozuntusunun hiç değildir!

Atatürk, asırlarca İslam’ın sancaktarlığını yapmış olan Türk Milleti’nin, Haçlı ordusuna karşı kazandığı son zaferin komutanıdır. İngiliz Yunan kırması bir Lawrens artığının rahatsızlığını anlıyoruz tabii ki! Ayrıca, mukaddeslerimizi ihanetlerine örtü yapanları da çok iyi görüyoruz. Herkes müsterih olmalıdır ki, muhtaç olduğu kudretin damarlarındaki asil kanda olduğunu çok iyi bilen Türk milleti bu şaklabanlara itibar etmeyecek, maskelerini düşürmeye devam edecektir. Gerek içeride gerekse dışarıdaki ihanet şebekeleri bilmelidir ki; ne değerlerimiz ne de topraklarımız üzerinden bizi bölemeyeceksiniz. Siz bölmeye çalıştıkça, biz çoğalacağız.”

Son Haberler

ÖZEL HİZMET TAZMİNATI İLE İLGİLİ KARARIN AYRIMCILIK İÇEREN MADDELERİNİ YARGIYA TAŞIDIK

Bilindiği üzere, 11.07.2026 tarih ve 33307 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 10.07.2026 tarihli...

“YÖK GYS 2026 HAZIRLIK SETİ” YAYINDA!

Görevde Yükselme Sınavına (GYS) hazırlanan eğitim çalışanlarına destek olmak amacıyla Türk Eğitim-Sen olarak kapsamlı...

GELECEĞİMİZ OLAN ÜNİVERSİTELERİMİZDE AKADEMİK VE İDARİ PERSONELİN SORUNLARI GÖRMEZDEN GELİNEMEZ!

Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Fatih İşcan, 21 Temmuz 2026 tarihinde Ankara 11 No.lu Şube Başkanı Mesut Uzuner ve şube yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar’ı makamında ziyaret etti.

PROJE OKULLARINDAKİ KEYFİ ATAMALARA VE SOYUT TAKDİR YETKİSİNE YARGI ENGELİ

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı proje okullarında liyakat ve objektif değerlendirme kıstasları göz ardı edilerek...